Glasvezel is een technologie die snel internet mogelijk maakt. Met glasvezel kun je bestanden downloaden, streamen, gamen en videobellen zonder vertraging of storing. Maar wat als je niet alles wilt zien wat er op het internet te vinden is? Dan kun je gebruik maken van een content filter.

Een content filter is een programma of een apparaat dat bepaalde websites, apps of inhoud blokkeert of beperkt. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je kinderen ongewenste of schadelijke dingen tegenkomen op het internet. Of je kunt jezelf beschermen tegen phishing, malware of spam.

Er zijn verschillende soorten content filters. Sommige werken op basis van categorieën, zoals porno, geweld, gokken of sociale media. Andere werken op basis van trefwoorden, domeinnamen of IP-adressen. Je kunt zelf instellen welke categorieën of trefwoorden je wilt blokkeren of toestaan.

Een content filter kun je installeren op je computer, smartphone of tablet. Maar je kunt ook kiezen voor een content filter op je router of modem. Dan geldt het filter voor alle apparaten die verbonden zijn met je glasvezelnetwerk. Zo heb je meer controle en overzicht over wat er online gebeurt in je huis.

Een glasvezel met content filter kan je veel voordelen bieden. Je kunt sneller en veiliger internetten, zonder ongewenste of storende inhoud. Je kunt ook meer rust en privacy creëren, door minder afleiding en reclame. En je kunt je kinderen beter beschermen en begeleiden in hun online gedrag.

Wil je meer weten over glasvezel met content filter? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen je adviseren over de beste opties voor jouw situatie en wensen.

Morren Consultancy helpt u graag bij het gebruik van internet. Uw veiligheid is ook onze zorg. 

Wilt u gebruik maken van onze dienstverlening dan kunt u ons bereiken op info(at)glasvezel-met-filter.nl en telefonisch op 085-7851644 bij voorkeur 's avonds en op zaterdag.