Techniek helpt de mens steeds meer en meer.

Zijn er ook schaduwzijden te benoemen of lijkt techniek alleen maar een zegen?

 

kpn stopt met isdn

Met ingang van 1 maart 2020 gaat KPN stoppen met isdn verbindingen. De apparatuur is dan aan het einde van zijn levensduur en er zijn betere alternatieven.

Voor de technici onder ons: het betreft WBA ADSL_ISDN en ADSL2+_ISDN dienstverlening.

Het besluit tot aanpassing van het WBA-referentieaanbod is afgestemd in de task force WBA/WEAS van het FIST.

Voorafgaand aan deze End of Life zal er een End of Sale ingaan en zet KPN de verkoop van WBA ADSL_ISDN en ADSL2+_ISDN dienstverlening per 1 september 2019 stop.

 Er zijn ook nog kliksafe en solcon klanten die isdn gebruiken. Deze klanten zullen de komende tijd worde overgezet naar het nieuwe netwerk.

Sinds 27 januari 2017 geldt een End-of-Sales voor WBA ADSL_POTS (ook bekend ADSL1) en kunt u al geen nieuwe verbindingen meer bestellen. Uw bestaande ADSL_POTS verbindingen blijven voorlopig gewoon intact maar zullen voor 1 maart 2020 gemigreerd moeten zijn naar toekomst vaste technieken zoals ADSL2+_POTS, (B)(V)VDSL_POTS, FTTH of FTTO.

Een van de stappen die KPN heeft genomen in het traject van portfolio simplificatie is het dichtzetten van de bestelmogelijkheid van de verouderde ADSL1 techniek. WBA-verbindingen gebaseerd op ADSL1 technologie zijn niet meer van deze tijd omdat er geavanceerdere technologieën beschikbaar zijn, zoals ADSL2+,  (B)(V)VDSL of glas die aanzienlijk meer bandbreedte bieden. De ASAM Dslam-apparatuur, waarmee KPN ADSL_POTS verbindingen levert is aan het einde van haar lifecycle. Daarom zult u bestaande ADSL_POTS verbindingen moeten migreren. 

Wist u dat Kliksafe als enige in Nederland de zoekresultaten van Google en YouTube kan filteren?

Dat klinkt bizar, iedereen gebruikt toch Google, ook de mensen die van een filter gebruik maken... In de afgelopen periode is er echter iets veranderd op internet. Misschien is het u al opgevallen: een webadres (het adres boven in de balk van uw browser) begon altijd met: http.

 

De afgelopen maanden zijn veel websites (waaronder Google) overgestapt op een beveiligde verbinding. Het adres begint dan met https. Dit is veiliger omdat de informatie via https op een andere manier (versleuteld) wordt verzonden. En omdat de informatie versleuteld wordt verzonden, is het moeilijker te filteren. Kliksafe heeft nu een systeem dat ook deze versleutelde informatie kan filteren.

Overigens worden sites die op de 'whitelist' staan -van banken en DigiD bijvoorbeeld- niet gefilterd.

NIJKERK - Glasvezel is de techniek van de toekomst. Internetverbindingen komen tot stand met de snelheid van het licht. De mogelijkheden voor data transport zijn erg groot. Glasvezel kan gebruikt worden voor: - Internet; - Email; - Telefonie; - Televisie; - Video; - Radio; - Kerktelefoon.

Omdat aan voordelen ook nadelen zijn verbonden (zoals Johan Cruiff ook al vertelde) is het slim om gebruik te maken van een internet filter. Zo wordt u beschermd tegen ongewenste sites maar ook tegen veel spyware en andere zaken die een ongestoord internet gebruik in de weg staan.

Morren Consultancy helpt u graag bij het ongestoord gebruik maken van internet. Uw veiligheid is natuurlijk ook onze zorg. Wij maken daarom graag gebruik van producten van Kliksafe, Filternet en Solcon gefilterd internet.

Wilt u gebruik maken van onze dienstverlening dan kunt u ons bereiken op info(at)glasvezel-met-filter.nl en telefonisch op 085-7851644 's avonds en op zaterdag.

 

Morren 

In bovenstaande steden hebben meer mensen geen tv-aansluiting in vergelijking met de rest van Nederland.

Vijf procent, ofwel een op de twintig, huishoudens in de grote steden had in het vierde kwartaal van 2016 geen tv-abonnement tegenover drie procent in de rest van Nederland.

Dat blijkt uit cijfers van het Telecompaper Consumer Panel.